YANGIN ÇIKAN BİNA SAKİNLERİNDEN MERDİVENSİZ İTFAİYE İSYANI


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 11 Mart 2023 15:54
Okunma Sayısı : 1150
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Diğer

     Dün akşam saatlerinde Alpaslan mahallesi sanayi kavşağında 5 katlı Adalet apartmanında bir dairede yangın çıkmıştı. Olayın itfaiye ekiplerine haber verilmesinden sonra yol tarafından 4. kat hizasında arka taraftan 3. kat hizasında bulunan dairenin söndürülmesi için gelen iki itfaiyenin de merdivensiz olması vatandaşları şaşırttı.

         Adalet apartmanı sakinlerinden M.A. nin verdiği bilgiye göre; yangın çıkan dairenin üst kısmında oturuyorum binadan dumanlar çıkmasından sonra itfaiye haber verdik Alaçam ve Bafra dan itfaiye ekipleri geldi fakat gelen küçük itfaiyelerin merdivenleri yoktu onun için dışarıdan söndürme yapamadılar, eğer SASKİ işletmesinin vidanjör tankeri olmasaydı yangın diğer katlara da sıçrayabilirdi, onların sayesinde yangın söndürüldü. Ayrıca yeni yapılan binamızda da yangın söndürme sisteminin olmadığını bu vesile ile öğrendik, yeni yapılan binalara bu sistemler olmadan nasıl ruhsat verildiğini anlamıyoruz dedi.

        Samsun Büyükşehir olmadan önce her ilçe belediyesinin eski veya yeni, büyük veya küçük itfaiye araçları bulunuyordu. Samsun Büyükşehir olduktan sonra itfaiye ekipleri büyük şehire bağlandı, önceleri Alaçam ve Yakakent ilçeleri Bafra'da bulunan itfaiye birimine bağlandı. Fakat bunun böyle olmayacağı anlaşılmış olacak ki ilçelere de yeniden itfaiye birimlerinin kurulmasına karar verildi. Çünkü Alaçam ve Yakakent'te meydana gelen bir yangın olayına Bafra'dan yola çıkacak bir itfaiye en az yarım saatte gelebilir, bu yangınların Alaçam Pelitbükü mahallesinde, Yakakent'in Sarıgöl mahallesinde meydana geldiğinde itfaiye oralara gidene kadar yangın kendiliğinden söner zaten. Onun için Yangın, kaza ve diğer felaket durumlarda İtfaiye ekipleri ilçe merkezlerine en yakın yerlerde olmalıdır.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş