YAKAKENT TE DİN GÖREVLİLERİNE''ETKİLİ DİN EĞİTİMİ SEMİNERİ VERİLDİ''


Haber Kategorisi : Yakakent Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 09 Temmuz 2023 21:24
Okunma Sayısı : 539
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

YAKAKENT TE DİN GÖREVLİLERİNE''ETKİLİ DİN EĞİTİMİ SEMİNERİ VERİLDİ''

       Yakakent Kaymakamlığı İlçe Müftülüğünün ve OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanlığının İşbirliğiyle İlçemizdeki Din Görevlilerine "Etkili Din Eğitimi Semineri" Düzenlendi

       İlçemiz Kozköy Ortaokulu Konferans Salonunda Yakakent Müftülüğü bünyesinde Kur'an Kursu Öğreticisi, İmam Hatip ve Müezzin Kayyım kadrolarında görev yapan din görevlilerine yönelik düzenlenen seminer programına OMÜ İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa KÖYLÜ, Prof. Dr. İbrahim TURAN Tefsir Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa KARA, İslam Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Ali YÜKSEK konuşmacı olarak katıldı.

Programda açılış konuşması için kürsüye gelen İlçe Müftüsü Fatih ÇAKIR "Diyanet İşleri Başkanlığımızın anayasal görevlerinden biri de milletimize sahih dini bilgiyi öğretmektir. Başkanlığımız okullarda, cezaevi, sevgi evi, yurt ve pansiyonlar gibi birçok kurumda vaiz, din eğitimi ve din hizmetleri uzmanları ve diğer personelimiz ile bu hizmetleri yürütmektedir. Hiç şüphesiz bu hizmetlerin en önemlilerinden biri de 4-6 yaş Kur'an Kurslarımız, ihtiyaç odaklı Kur'an Kurslarımız ve yazın çocuklarımız için açılan yaz Kur'an Kurslarımızdır. 2022 yılında 2 buçuk milyon civarında çocuğumuz, gencimiz yaz kurslarında eğitim gördü. Bugün " Etkili Din Eğitimi Semineri"nin bizlere büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Bu hususta bizlere her daim destek olan Kaymakamımız Sayın Abdüssamed KILIÇ beye ve seminer için aramızda bulunan 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin değerli akademisyenlerine teşekkürlerimi arz ederim." dedi.

Programa katılan Kaymakam Abdüssamed KILIÇ, yapılan bu çalışmanın müftülüğümüz adına yaz Kur’an Kurslarında görev alacak din görevlilerinin mesleki gelişimlerine katkı sunarak çok büyük bir etki ve değer oluşturacağını dile getirerek akademisyenlerimize katkılarından dolayı teşekkür etti. Kaymakamımız bu tür programların eğitimden tarıma spordan sağlığa her alanda devam edeceğini söyledi. Gün boyu devam eden program soru-cevap ve değerlendirme bölümüyle son buldu.




LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş