VALİ DOÇ.DR.ZÜLKİF DAĞLI YAKAKENT TE AÇILIŞ VE İNCELEMELER YAPTI


Haber Kategorisi : Yakakent Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 16 Mart 2021 19:54
Okunma Sayısı : 1338
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Samsun Valiliği

         Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif DAĞLI Yakakent'te Öğrencilere farklı bir çalışma ortamı sunan Otobüs Kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi. Vali emeği geçenlere teşekkür etti.


        Sonrasında 100. Yıl Ortaokul'una kazandırılan Kodlama Atölyesinin açılışını  hayırsever iş adamlarıyla birlikte gerçekleştirdi.Bilim ve teknolojinin hızla ilerlediği dijitalleşme çağında çocuklarımızın teknolojiyi sadece oyun ve eğlence aracı olarak değil, kendilerini geliştirmek için bir fırsat olarak da değerlendirmesi amacıyla Yakakent 100. Yıl Ortaokulu'nda kurulan 'Robotik Kodlama Atölyesi'nin açılışını gerçekleştirerek, emeği geçenlere teşekkür eden Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, dünyanın artık tamamen bu konu üzerine yöneldiğini ve dolayısıyla bu atölyeyle kalıcı bir iş yapıldığını dile getirerek, "Bu hizmetle bizler bugün itibarıyla önemli bir başlangıç yapmış ve Yakakent'li gençlerimizin önünü açmış olacağız. İnşallah bir kaç sene sonra bazı çocuklarımızın Aselsan'da, bazılarının Havelsan'da çalıştığını, birçoğunun elektirik-elektronik mühendisliğini tercih etmeye başladığını göreceğiz. Hepsi nitelikli ve vatana millete hayırlı evlatlar olacaklar ve bizim için en önemlisi de bu." dedi.


İlçemizde yeni kurulan kadın kooperatifimizin kurucuları ile bir araya gelen Valimiz, kooperatifimizin taleplerini dinledi.Yakakent ilçemizde, kadınların girişimcilik kabiliyetlerini artırmak, ekonomide bir aktör olarak yer almaları temin etmek, kendi aralarında dayanışmalarını ve ilçeye özgü ürünlerin markalaşmasını sağlamak amacıyla kurulan Yakakent Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin üyesi kadınlarla bir araya gelen ve kooperatifin kuruluşunda emeği geçen herkese teşekkür ederek, kadın üreticilerimizi cesaretlerinden dolayı tebrik eden Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı "Valilik olarak, üretim süreçlerinin yılın tamamına yayılması ve ürettikleri ürünün piyasada hak ettiği değeri alması için kadın girişimcilerimizi her zaman destekledik, bundan sonrada desteklemeye devam edeceğiz." dedi.


        Vali Diyanet gençlik merkezi ve "Gelişin Gelişim" proje uygulama merkezini ziyaret ettiler.Çocukların sosyal, ahlaki ve fiziksel gelişimine katkı sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Yakakent 'Gelişin Gelişim Projesi' uygulama merkezini ziyaret eden Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, düzenli spor yapan çocuklarda öz güven ve duygusal gelişimin yaşıtlarından önde seyrettiğini ifade ederek, sporun, çocuklarımızın kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemesinin yanı sıra hayatın her alanına etkin katılımlarını artırmak açısından da önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş