SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YANLIŞTAN DÖNDÜ SIRA BAFRA BELEDİYESİNDE


Haber Kategorisi : Kendi Penceremden Gördüğüm
Yayınlanma Tarihi : 29 Aralık 2022 21:22
Okunma Sayısı : 2346
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi


SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YANLIŞTAN DÖNDÜ SIRA BAFRA BELEDİYESİNDE 


15 yıl önce Samsun Büyükşehir Belediyesi aldığı kararla şehir içi ulaşımını rahatlatmak için ilçelerden toplu taşıma yapan Halk Otobüslerini şehir içine sokmama kararı almıştı. Amaç şehir içi trafiği rahatlatmak diye söylense de esas gaye şehir içi taşımacılık yapan dolmuş hatları oluşturmak ve dolmuşçu esnafına para kazandırmaktı. Bunda da  başarılı oldular. Ama aracı olmadığı için Halk Otobüsü ve ilçeler arası dolmuşları en fazla kullanan kesim olan fakir fukara, garip gureba ve öğrencileri maddi olarak çok üzdüler ve çok ah aldılar. Yıllardır kanayan bir yara olan bu durumu Samsun Büyükşehir belediye Başkanı Mustafa DEMİR seçim çalışmaları sırasında çözeceğine söz verdi, aradan geçen zamanda gerekli çalışmaları yaptı ve İlkadım ilçesine Toplu Taşıma transfer merkezini kurarak bu gün törenle açılışını yaptı. Yani kısaca birinin bozduğunu diğeri düzeltti. Geç te olsa vatandaşın lehine güzel bir sonuç.

Samsun Büyükşehir Belediyesi yaptığı hatadan döndü, bakalım Bafra belediyesi bu konuda olumlu bir adım atabilecek mi?. Çünkü Alaçam ile Yakakent İlçesinden Bafra’ya yolcu taşıyan dolmuşlar Kızılırmak Köprüsü'nden ancak 100 metre şehir tarafına geçebiliyor. Kızılırmak adı gibi Alaçam ile Yakakent arasında KIRMIZI ÇİZGİ oradan ileri geçmek çok zor. Alaçam ve Yakakent'ten Bafra’ya başta Devlet Hastanesi ve Diş Hastanesi'ne giden hasta vatandaşlar dolmuş dolmuş gezmek zorunda. Köyünden gelirken dolmuş parası, Alaçam-Yakakent’ten Bafra’ya giderken dolmuş parası, Kızılırmak'ın yanından hastanelere giderken dolmuş parası: yine olan fakir fukaraya garip gurebaya oluyor. Bir yandan hastalıklarla diğer yandan maddi sıkıntılarla uğraşan vatandaşın ahı mutlaka birilerine tutacaktır.

Bir zamanlar Alaçam ile Bafra arasına İkiztepe mevkiine hastane inşaatı başlamıştı, hatta Alaçam’da bile bu hastane için memurlardan yardım toplanmıştı, öğretmen olarak görev yaptığım o yıllarda tamamlanınca sizde o hastanede tedavi olacaksınız diye yardım talep etmişlerdi de bizde yardım yapmıştık fakat yapılan yardımlarla yapılan beton yığını İkiztepe ormanları içinde hilkat garibesi gibi duruyor. Bunca yapılan yatırım çürümeye terk edilirken Devlet Hastanesi Bafra’nın diğer ucuna yapıldı. Kızılırmak'ın batısından gelenlerin hastane yolu daha da uzatıldı.

Şimdi yapılacak durum belli Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yanlıştan dönme işini Bafra Belediyesi'nin de yapması, hatta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de bu işe el atmasıdır. Çünkü Bafra’nın doğusunda bulunan Ondokuzmayıs İlçesi'nin dolmuşları Bafra’nın içine kadar girebilirken, Alaçam ve Yakakent’in dolmuşlarının girememesi oldukça manalı bir durum oluşturuyor. Bu ayrımcı uygulamanın bir an önce sona erdirilmesini Bafra Belediye başkanı Hamit KILIÇ’tan tüm Alaçam ve Yakakentli'ler bekliyor. 

Son günlerde bir çok sorun kolayca aşılıyor. EYT lilerin sorunu çözüldü, asgari ücret 8506 TL oldu ,Karadeniz'de yeni doğal gaz bulundu ... Bu ufacık sorun da halledilir herhalde, olmazsa REİS’e gidilmelidir.

Eğitimci-Yazar-Editör: Salih Z. İLERİ

Whats App Haber-Bilgi hattı:05325084339

e-Posta:[email protected]



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş