SAKAL I ŞERİF ALAÇAM DA HALKIMIZIN GÖRÜŞÜNE AÇILDI

SAKAL I ŞERİF İ GÖRMEK İÇİN KOŞTULAR


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 16 Temmuz 2015 03:00
Okunma Sayısı : 4629
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

        Alaçam Yavuz Selim İlim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Arefe gecesi son teravih namazı akşamı Peygamber Efendimizin Mübarek Sakal-ı Şerifi Alaçama getirildi.Dernek yöneticilerinin amacı Alaçam suni çim sahada bu etkinliği gerçekleştirmekti fakat çeşitli nedenlerle suni çim saha olmayınca Geyikkoşan Yolu mevkiindeki Dernek binasında program gerçekleştirildi.



          Katılımın fazla olması nedeniyle Bayan cemaat dernek binasında namazlarını kılarken erkek cemaat dernek binası yanındaki boş alanda namazlarını kıldılar.Önce Vahit hoca tarafından Kur'an-ı Kerim Okundu,Sonra Fatih Hoca Sohbet verdi ve Dünyada zulüm gören Müslümanlar(Filistin,Doğu Türkistan,Çeçenitan,Arakan,Miyammar,Suriye,Mısır,Irak...)için hep birlikte dualar edildi.Toplu olarak yatsı ve teravih namazları kılndı.



          Namaz ve duaların ardından Dernek binasında önce bayanlar daha sonra erkekler Peygamber efendimizin Mübarek Sakal-ı Şerifini ziyaret ettiler,Herkes Salat-ı Şerifeler getirerek yoğun duygular içerisinde Allah'u Teala'nın en sevdiği kulu Hz. Muhammed Mustafa (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) in Mûbarek Sakal-ı Şeriflerini yakından görmek ve onu öpüp koklamak, yüzlerine gözlerine sürmek için sıraya girdiler. 




        Sakal-ı Şerifi ziyaret edenler oldukça duygulu anlar yaşadılar,göz yaşlarını tutamadılar,Sakal-ı Şerifin Alaçam a gelmesine vesile olanlara,getirenlere emeği geçenlere dua ettiler,Allah onlardan razı olsun dediler.


LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş