KAYMAKAM KAYABAŞI İLÇEMİZDEKİ BAZI İŞLETMELERİ ZİYARET ETTİ


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 15 Kasım 2023 21:01
Okunma Sayısı : 503
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Alaçam Kaymakamlığı

KAYMAKAM KAYABAŞI İLÇEMİZDEKİ BAZI İŞLETMELERİ ZİYARET ETTİ

       Alaçam Kaymakamı Sayın Fatih KAYABAŞI, Kızlan Jandarma Komutanı Astsb. Kd. Üçvş Onur GÜMÜŞ, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Emre KÖSEM ile birlikte   Umutlu Mahallesi Muhtarı Satılmış UÇAN'ın Kızlan Mahallesinde bulunan demirci dükkanını ziyaret etti. 

Kaymakam KAYABAŞI, Muhtar Satılmış UÇAN ile birlikte körük ve örsün başına geçerek sıcak demir dövdü. Atalarından kalan demircilik mesleğini devam ettirmeye çalıştığını dile getiren Muhtar UÇAN, demircilik sektörünün yeni nesil tarafından çok tercih edilmediğini belirterek el emeği ürünlerin azaldığını söyledi.

        Alaçam İlçesi Kadıköy mahallesinde bulunan Murat ASAN ve Levent ASAN Kardeşlere ait Defne Fabrikasına İlçemiz Kaymakamı Fatih KAYABAŞI, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şenol ÖZCAN, la birlikte ziyaret etti. Yapılan çalışmalar hakkında İşletme Sahibi Murat ASAN’ dan bilgi alan Kaymakam Fatih KAYABAŞI  sadece İlçemize değil bölgeye hitap eden böyle bir tesisin ilçemizde olmasının ilçemiz adına büyük bir avantaj olduğunu belirtti. İşletme sahibi Murat ve Levent ASAN kardeşleri tebrik ederek bol bereketli bir sezon geçirmeleri dileğinde bulundu.

        Alaçam İlçesi Doyran mahallesinde bulunan Erhan İLERİ ve Uğur SEMİZ’e ait İlçemizin en büyük serasına İlçemiz Kaymakamı Fatih KAYABAŞI, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şenol ÖZCAN, mahalle muhtarı Hüseyin SÖNMEZ ve beraberindeki teknik ekiple birlikte ziyaret etti. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Kaymakam Fatih KAYABAŞI Birim alanda daha fazla ürün elde etmek ve artan nüfusla birlikte  temiz su ihtiyacının da arttığı günümüzde Basınçlı sulama sistemlerinin kullanıldığı modern seraların İlçemiz için  önemli olduğunu diğer çiftçilere de örnek tescil etmesi gerektiğini belirtti, geçen yıl üretime domates yetiştiriciliği ile başlayan arkasından şuanda marul üretimi yapılan 3.800 metrekare kapalı serada İşletme sahibi Uğur SEMİZ VE Erhan İLERİ’ yi tebrik ederek bol bereketli bir sezon geçirmeleri dileğinde bulundu.

        İlçemiz Soğukçam mahallesinde bulunan 21. Dönem Milletvekili Ahmet AYDIN’a ait Ülkemizin en büyük organik etlik tavuk işletmesine İlçemiz Kaymakamı Fatih KAYABAŞI, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şenol ÖZCAN, mahalle muhtarı İsmet TÜRK’ le birlikte ziyaret etti. 306 dekar alan üzerine kurulu, 402.000 etlik organik tavuk ve 154.000 civciv üretim kapasitesine sahip işletmede yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Kaymakam Fatih KAYABAŞI Ülkemizin önemli tavukçuluk tesislerinden biri olan Ay-pi İşletmesinin İlçemizde bulunmasının ilçemiz için önemli bir avantaj olduğunu belirterek İşletme sahibi Eski Vekilimiz Ahmet AYDIN’a bol bereketli bir sezon geçirmeleri dileğinde bulundu.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş