KARLA MÜCADELEDE VATANDAŞ KİMDEN YARDIM İSTEYECEK ?

BÜYÜK ŞEHİR OLUNCA İŞLER DEĞİŞTİ


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 02 Ocak 2016 02:00
Okunma Sayısı : 3289
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi



         Aşırı kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 1 metreyi aştı ulaşım yolları kapandı,vatandaş kimden yardım isteyeceğini şaşırdı.Önceden Karayolları Genel Müdürlüğü ana kara yolları hatlarının bakım onarım ve karla mücadele çalışmalarını yapardı,Çift şeritli yolun ancak tek şeridi ulaşıma açılabilmiş durumda .Fotoğraf Sinop- Samsun Karayolu-Alaçam!




          Büyükşehir kapsamına geçmeden önce Köylere Hizmet Götürme Birlikleri vardı daha önceleri NAFA,YSE,Köy Hizmetleri...gibi isimleri vardı fakat hepsinin köy statüsündeki yerleşim birimlerinin Yol yapım,bakım,onarım ve karla mücadele hizmetlerini yerine getirirdi.

          İlçe belediyeleri ilçe merkezi ve kendine bağlı yakın mahallelerin yol yapım bakım onarım ve karla mücadele hizmetlerini yerine getirirdi.Şimdi Büyükşehir kapsamında her yer belediye kapsamına girince vatandaş hangi belediyeden hizmet isteyeceğini şaşırmış durumda,İl büyükşehir belediyedenmi? hizmet alacak.ilçe belediyedenmi? hizmet alacak.



       İlçe belediyeler birkaç araç ve sınırlı sayıda personelle bütün köylere nasıl hizmet yetiştirecek,bırakın onu şehir merkezinin ihtiyaçlarını nasıl giderecek.Son yaşanan olağan üstü kar yağışı şunu göstermiştirki İlçe belediyelerinin ekonomik olarak dahada güçlendirilmesi gerekmektedir.İş makinalerinin ve personel sayısı kat be kat arttırılmalıdır. Olağanüstü durumlarda iş makinesi ve eleman  yetişmediği durumlarda hizmet alımı yoluna gidilebilmelidir.



       Karla mücadele konusunda ekipler gece gündüz kar,tipi soğuk demeden çalışıyorlar,Özellikle hasta ihbarı gelen köylere aciliyetten dolayı öncelik veriliyor,Alan geniş,caoğrafi yapı dağlık olduğundan karla mücadele de büyük zorluklar yaşanıyor,Bu gün yaşanan sıkıntılardan ders alınırsa geleceğin planlanması ona göre yapılacaktır.Alaçam ve Yakakent çevresinde afet denilecek düzeyde kar yağışı meydana gelmiştir,daha az kar yağışı olan ilçelerden ve illerden takviye ekipler gelmeliydi...


LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş