BAFRA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ TAMAMLANDI DARISI ALAÇAM-YAKAKENT HASTANESİNE


Haber Kategorisi : Sağlık Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 17 Temmuz 2023 15:14
Okunma Sayısı : 1502
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Samsun İl Sağlık Müdürlüğü

BAFRA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ TAMAMLANDI DARISI ALAÇAM-YAKAKENT HASTANESİNE

       BAFRA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANEMİZ 24 TEMMUZ PAZARTESİ GÜNÜ HİZMETE GİRİYOR

         Samsun İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Destek Hizmetleri Başkanı Erol Öztürk, Başkan Yardımcıları Uzm.Dr. Bekir Şahin, Murat Yılmaz, Şaban Eroğlu ve beraberlerindeki heyet 24 Temmuz Pazartesi günü hizmete açılacak Bafra Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde incelemelerde bulundu. 

Ziyarette çalışmaların son durumu hakkında Başhekim Dt. Sedat Özdemir ve İdari Mali İşler Müdürü Tayfur Aykaç’tan bilgi alan Sağlık Müdürü şunları söyledi: 

“Samsun’un genelinde olduğu gibi Bafra ilçemizde de nitelikli ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak için Sağlık Bakanlığımız tarafından yürütülen çalışmalar ve yatırımlar devam ediyor.  Bunlardan en önemlisi olan 305 yataklı Bafra Devlet Hastanemizi geçtiğimiz yıllarda hizmete açmıştık. Şimdi de Baframız için büyük önem arz eden Bafra Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizi açmak için gün sayıyoruz.

Binamızda iç düzenleme, ünit yerleştirme ve kullanılacak tefrişatın tamamlanma çalışmaları sürüyor. İnşallah bu hazırlıkların bitmesinden sonra 53 ünitli Bafra Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemiz 24 Temmuz Pazartesi günü halkımıza hizmet vermeye başlayacak. 23 Milyon 555 Bin TL ihale bedeliyle tamamlanan yeni binamız artık diş sağlığı merkezi değil bir hastane hüviyetinde hizmet verecek. 

Yeni binamızın hizmete girmesiyle daha önce 2.250 m2 kapalı alanda 26 ünitle diş sağlığı merkezi olarak hizmet veren merkezimiz, hastane olarak 9.549 m2 kapalı alan ve 53 ünitle, bünyesinde yataklı servis bölümleri ve ameliyathanesi bulunan, her türlü ileri tetkik ve tedavi işleminin yapılabildiği modern bir yapıda hizmet verecek. Binamızda ayrıca bir 112 Acil Sağlık Hizmetleri birimi de yer alacak. 

Tamamlanan bu yatırımla konumu nedeniyle çevre ilçelere de nitelikli sağlık hizmeti sunma noktasında kilit bir rol üstlenen Bafra ilçemizde diş sağlığı hizmetleri bir üst seviyeye taşınmış olacak. İlçemiz için büyük önem arz eden bu sağlık tesisimizin Bafra'mıza ve Samsun’umuza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

       Bafra Ağız ve Diş hastanesinin Hayırlı olmasını temenni ederken, Alaçam ve Yakakent devlet hastanesinin temeli atıldı öylece kala kaldı bir an önce Sayın milletvekilleri ve yetkililerin el atıp tamamlanmasını ve vatandaşların hizmetine açılma haberinin müjdesini vermeyi hayal ediyoruz....



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş