AŞIRI VE SÜREKLİ YAĞIŞLAR ÇİFTÇİMİZİ KARA KARA DÜŞÜNDÜRÜYOR

MAYIS AYI YAĞIŞLI GEÇİYOR


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 18 Mayıs 2016 03:00
Okunma Sayısı : 2634
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi



       Mayıs ayının bol yağışlı geçmesi hemen hemen her gün yağışlı olması çiftçimizin işini zorlaştırıyor.Aşırı yağışlar nedeniyle buğday tarlalarında buğdayın yatması sonucu ve buğdayların tam başak tutma dönemine rast gelen yağışlar nedeniyle üründe önemli zararların olacağı tahmin ediliyor.

        Aşırı yağışlar nedeniyle diğer tarım ürünleri ekimi yapılacak tarım alanları sürülüp işlenemediği için vatandaş ekim yapamıyor.Bu durum sebze tarımı yapacak vatandaşları zor durumda bırakıyor.

        Tütün yetiştiriciliği yapan vatandaşların dikim yapacağı fideliklerde tütün fideleri dikme dönemini geçtiği için ya hastalık vurmuş yada yan yatarak dikimi mümkün olamayacak şekle girmiş,geçmiş yıllarda bu dönemlerde tarlasında hummalı bir şekilde çalışan çiftçinin bu durumda evde oturup dua etmekten başka seçeneği yok gibi görünüyor.
     Yaşlı ve tecrübeli çiftçiler atalarımız kuraktan değil aşırı yağıştan kıtlık olur derlermiş, bu yıl inşallah öyle olmaz diyorlar.
    Aşırı yağıştan hiç etkilenmeyen tarım faaliyeti Çeltik tarımı çiftçimiz yağmur yağış demeden tarlasında düzleme yapıyor,çeltik ekimi yapıyor şu anki yağışlar onların işine geliyor.Haydi Hayırlısı.


LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş