ALAÇAM ULUÇAY KENARINDAKİ ÇÖP VE MOLOZ YIĞINI SORUNU


Haber Kategorisi : Kendi Penceremden Gördüğüm
Yayınlanma Tarihi : 07 Eylül 2022 21:57
Okunma Sayısı : 2478
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

ALAÇAM ULUÇAY KENARINDAKİ ÇÖP VE MOLOZ YIĞINI SORUNU


Beş yıl önce başlanan ve bir türlü bitirilemeyen Alaçam Uluçay sedde projesi kapsamında Alaçam Merkezde Uluçay kenarına dökülen çöp ve molozlarla ilgili daha önce görselleri ile birlikte haber yapmıştık, birkaç seferde sosyal medya üzerinden canlı yayınla bilgilendirme yapmıştık sonuçta yapılan haber ve canlı yayınlar sonrası bu alanda bulunan trafik levhası ve hafriyatlarla beraber dökülen kilitli taşlar alınmış gerisi duruyor bu alana çöpler boşaltılmaya devam ediyor. Yapılan bu haberleri İlçede bulunan yetkililer, yerel yöneticiler, siyasi parti temsilcileri fark edemediler, o zaman dedim daha yukarılara milletvekillerine bu durumu bildireyim onlar daha etkilidirler, onların daha fazla sözü geçer.


Dört Milletvekilinin .......@tbmm gov.tr ile oluşmuş resmi mail hesaplarına konu ile ilgili Fotoğraf ve bilgileri gönderdim fakat şu ana kadar olumlu veya olumsuz bir sonuç göremedik. Halbuki bu milletvekillerimizin çevreye karşı çok duyarlı olduğunu biliyoruz. İkisi İktidar partisinin Milletvekili  biri Ana muhalefet diğeri Muhalefet partisi Milletvekili, belki biri olmazsa diğerinden bir  çaba görürüz dedik fakat olmadı. Halbuki bu milletvekillerinden birisi Ondokuzmayıs Belediyesi boş bir alana bir kamyon hafriyat döktüğünde bu konuyu TBMM ne kadar taşımış ve bu molozlar buradan alana kadar da mücadele etmişti. 


Alaçam da bu sorun olunca neden kimsenin gıkı çıkmıyor ...


Bir gazeteci arkadaş İlçemizin bazı köylerinde lojman, yol vb.... sorunlarını  Sarık -Cübbe giyip minbere çıkıp dile getirdiğinde hemen bu sorunlar giderilme yoluna gidilmişti, hatta bir milletvekili konuyu TBMM ne taşımıştı. Biz de derdimizi anlatmak için Minareye çıkıp oradan mı seslenelim birilerinin duyması için...


Önceden milletvekilleri geleceği zaman vatandaşa haber verilir kapalı bir alanda toplanılır vatandaşların dert ve sıkıntıları sorulur , vatandaş dert ve sıkıntısını direk kendi vekiline anlatırdı. Şimdi ise vekillerin geldiğini ya yolda tesadüfen karşılaşırsak öğrenebiliyoruz ya da ilçe başkanı sosyal medya hesabından bu gün falanca milletvekili geldi şuraya gittik buraya gittik vatandaşla tokalaştık... gibi paylaşımlar yaparsa haberimiz oluyor. Fakat galiba bazı çevreler önceden haberdar oluyor, etrafı rahatsız eden gürültü makinaları kapatılıyor, çevre temizliği yapılıyor. Özellikle Çarşamba günü gelen vekiller Pazar çadırlarının arkasında kalan çöp ve moloz yığınlarını da görmüyorlar.


Tabi ki çıkmadık candan umut kesilmez Milletvekillerinden cevap almazsak biz de bir üst makama taşırız belki bir umut.Umut fakirin ekmeğidir.


Ne demiş şair; 


Bir Mektup yazsam devlet katına,

Bu havada kim okur da kim dinler...


 Mutlaka bir gören bir duyan vardır...

 


 

Eğitimci-Yazar-Editör: Salih Z. İLERİ

Whats App Haber-Bilgi hattı:05325084339

e-Posta:[email protected]



  



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş