ALAÇAM'DA UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM KURSU BAŞLADI

........


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 01 Haziran 2016 03:00
Okunma Sayısı : 2265
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi



     Girişimcilik destek programı kapsamında, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB ve İŞKUR işbirliği ile Alaçam ve Yakakent bölgesi için “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” programı Alaçam Gençlik Merkezi Müdürlüğünde başladı.
Mülakatlar 31.05.2016 tarihinde Alaçam Gençlik Merkezinde yapılmış olup, programa dahil olmaya hak kazanan katılımcılar eğitime 01.06.2016 tarihinde başlayarak hafta için her gün 08.00 – 17.00 saatleri arasında toplam 9 gün (70 saat) eğitim göreceklerdir.


 
Eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılar, sertifikalarını alarak, iş fikirlerini KOSGEB ile paylaşacaklar. Desteğe değer bulunan iş fikirlerine de 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi imkânı KOSGEB tarafından sağlanacaktır. 50 bin liralık hibe erkek girişimcilerimiz için yüzde 70, kadın girişimci, Birinci derece şehit yakını veya engelli girişimcilerimiz için de yüzde 90 olarak uygulanacaktır.
 
Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik “Kurumumuz, Bafra TSO ve KOSGEB ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bu program sayesinde Alaçam ve Yakakent ilçelerimizdeki girişimcilerin kendi işini kurma fırsatı doğmaktadır. Eğitimlerini başarıyla tamamlayanlar sertifikalarını alarak kendi işini kurmak için ve kriterleri sağladıkları takdirde KOSGEB desteği alabileceklerdir ‘’ dedi.
Alaçam Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bülent ŞENER; İŞKUR Müdürlüğüne ve Bafra TSO Başkanlığına ilçemiz Gençlik Merkezimizde gençlerimize yönelik Girişimcilik Eğitimi kursunu başlatmış oldukları için kendilerine teşekkür ederiz’’ dedi.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş