ALAÇAM DA CUMHURİYETİN 100. YILI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 29 Ekim 2023 20:00
Okunma Sayısı : 574
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Alaçam Kaymakamlığı

ALAÇAM DA CUMHURİYETİN 100. YILI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

       Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim 2023 Cumartesi günü saat 13.00'da Alaçam Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.  29 Ekim 2023 Pazar günü saat 09.30'da Kaymakamlık Makamında gerçekleştirilen Tebrikat Töreninde Alaçam Kaymakamı Fatih Kayabaşı tebrikleri kabul etti. 

 Saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanındaki programa Alaçam Kaymakamı Fatih Kayabaşı, Belediye Başkanı İlyas ACAR ile birlikte halkın, öğrencilerin ve protokol üyelerinin bayramını kutladı ardındın, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Kaymakam Kayabaşı şu ifadelere yer verdi; Bugün geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idare olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

 Törende Şadiye Muzaffer Turhan Anadolu Lisesi ve Alaçam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından oratoryo, Cumhuriyet kadınları gösterisi, Bayrak gösterisi, şiirlerin okunması, Kahramanlık türküleri ve ağırlıklı mini müzik konseri gösterisi ile devam eden program İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışları dereceye girin öğrencilere ve 100. Yıl Futbol turnuvasında dereceye giren takımlara ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

 Alaçam Cumhuriyet Meydanında yapılan törene Alaçam Kaymakamı Fatih Kayabaşı, Belediye Başkanı İlyas Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yaşar Görmez, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Yöneticileri, Siyasi Parti Temsilcileri ve Yöneticileri, Okul Müdürleri, Öğrenciler, Şehit Yakınları, Gaziler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.




LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş