ALAÇAM DA AHİLİK HAFTASI KUTLANDI

OKUL İLE ESNAF AHİLİK HAFTASINI BİRLİKTE KUTLADI


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 18 Mayıs 2016 03:00
Okunma Sayısı : 2614
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi



         Alaçam da ilk defa Ahilik haftası Milli Eğitim ve Esnaf Odası işbirliği ile kutlandı.Ahilik haftası etkinlikleri Alaçam Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Alaçam Esnaf  odasının hazırlamış olduğu mükemmel bir organizasyonla kutlandı.Alaçam Sanayi sitesi esnafının tam destek ve katılımlarıyla bu güne kadar görülmemiş güzellikte ve Ahiliğe yakışır şekilde hafta icra edildi.



       Ahilik Haftası Kutlama Programı 17 Mayıs 2016 Salı günü Alaçam Sanayi Sitesinden başladı.Sanayi sitesi esnafı davulzurna eşliğinde çok sayıda aracın katıldığı bir konvoyla şehir turu atarken ilk defa böyle bir durumla karşılaşan Alaçamlılar önce şaşırdılar sonra durumu anlayınca konvoyu alkışlarla desteklediler.



         Şehirde konvoy düzenleyen esnaf Alaçam Çok programlı Anadolu Lisesi Bahçesine geldi,davul zurna eşliğinde esnaf ve öğretmenler okul bahçesinde halay çektiler.daha sonra program alanına geçildi.



      Programa katılım oldukça yüksekti.Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar,Garnizon Komutanı Murat Şenyurt,Belediye Başkanı Hadi Uyar,Samsun Esnaf Odası başkanı Hacı Eyüp Güler,Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural,Alaçam Esnaf kredi Kefalet kooperatifi Başkanı Mehmet Aydoğdu,Alaçam Esnaf Odası Başkanı Vedat Özyılmaz,CHP Alaçam İlçe Başkanı Fuat Canbaz,Memur Sen-Eğitim Bir sen İlçe temsilcisi Salih İLERİ,Belediye Meclis Üyeleri,Daire Amirleri,Okul Müdürleri,Esnaflar,Öğretmenler,Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.



        Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.Günün anlam ve önemini belirten konuşmaları Alaçam Çok Programlı Anadolu lisesi Müdürü Abdulkerim Açıkgöz ve Samsun Esnaf Odası Başkanı Hacı Eyüp Güler yaptı.Öğrenciler tarafından günün anlamı ile ilgili şiirler okundu.Ahilik geleneği ile ilgili Skeçler oynandı,ustalık kuşak bağlama töreni yapıldı.



          Programda yarışmalarda ve programda emeği geçenlere ödüller verildi.Bu ödüller içinde en önemlileri Alaçam da 50 yılını dolduran esnaflara verilen ödüllerdi,bu esnaflarımız;İsmet KARAGÜL,Hamdi UZ,Tevfik CİVELEK,kendilerine sağlıklı ve mutlu uzun ömürler temenni ederiz.



        Ahilik haftası programına katkılarından dolayı Alaçam Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Abdulkerim Açıkgöz Esnaf ve Sanatkarlar kefalet kooperatifi başkanı Mehmet Aydoğdu ve Esnaf Odası başkanı Vedat Özyılmaz'a teşekkür plaketi takdim etti.Programdan sonra davetlilere ikramlarda bulunuldu.


LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş