AFFET RAHMETLİ VASİYETİNİ YERİNE GETİREMEDİM


Haber Kategorisi : Kendi Penceremden Gördüğüm
Yayınlanma Tarihi : 20 Ocak 2023 14:10
Okunma Sayısı : 3099
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

AFFET RAHMETLİ VASİYETİNİ YERİNE GETİREMEDİM

Son günlerde cami cemaatinin dikkatini bir delikanlı çekmişti. Daha önce pek camide görülmemişti. Daha 15- 16 yaşlarındaki bu genç adam sürekli vakit namazlarına geliyor, her defasında camiye yeni serilmiş olan bir halı üzerinde namaza duruyor ve namazlarını hep bu halı üzerinde kılıyordu, ayrıca kıldığı sünnet namazlarında secdeye kapandığında dakikalarca başını kaldırmıyor büyük bir huşu içinde namazını kılıyor, kıldığı namazlardan sonra dakikalarca gözlerini kapatıp ellerini açarak dua ediyordu. Günlerce bu durum böylece devam ederken sürekli cami cemaatinden ak sakallı bir hacı amca bir gün bu delikanlının yanına yaklaşarak başını okşadı Rabbim ibadetlerini kabul etsin delikanlı dedi. 

 Bir süre sohbet ettikten sonra dedi evladım bir süredir seni takip ediyorum camiye geldiğinde hep bu halının üzerinde namaz kılıyorsun ve secdeye kapandığında uzun uzun secde yapıyorsun nedir bunun hikmeti diye sordu.

Delikanlı hüzünlü bir şekilde anlatmaya başladı;  Annemi yakın bir zamanda kaybettim ve annemin tabutunun üzerine bu halıyı sermiştik cenazeden sonra halıyı buraya serdik, ben bu camiye her geldiğimde annemi hatırlıyorum ve bu halı üzerinde her secde yaptığımda annemin kokusunu alıyorum dedi. Delikanlı bunu anlatırken gözlerinden süzülen iki damla yaş yanaklarından aşağı süzülüyordu. 

Söyleyecek bir şey bulamayan adam Allah Rahmet eylesin Rabbim sabırlar versin diyerek gencin yanından ayrıldı.

Yarım asrı geçen ömrümün elli yılını iyi hatırlarım. Yaşadığımız mahallede yer alan camimize sömestri tatillerinde Kur’an Kursuna gittik, Dedemizle, babamızla, konu komşu hısım akrabalarla Vakit namazlarına, Cuma namazlarına, Bayram namazlarına gittik. Rahmetliler derdi ki Torunum evladım bizler gelip geçiciyiz yarın bir gün Hak vaki olduğunda camimizi cemaatsiz bırakmayın, çünkü bu cami yapılırken her tuğlasında harcında el emeğimiz alın terimiz vardır, ayrıca bu caminin her tarafında ayak izimiz halılarında alın secde izimiz vardır, çalışmak için başka yerlere gitseniz de tatillerde veya emekli olduğunuzda gelin bu camide namaz kılın bizim secde ettiğimiz bu alanda sizde secde yapın. O rahmetlilerin sayesinde hatırladığım o elli yıllık sürede Camimizde Cuma namazlarının hiç kılınmadığı olmamıştı, Allah Razı olsun o dönemdeki idarecilerden görevli imamım raporlu, izinli veya tayini çıktığı zamanlarda yerine Cuma namazı kıldırmaya yetkili bir imam görevlendirirlerdi.

Maalesef son bir yıl içinde Mahalle camisindeki İmamın tayini çıktıktan sonra aylarca mahalle camisinde Cuma namazı kılamadık, Yeni imam atandıktan sonra da çeşitli nedenlerle izin alan imamın yerine Cuma namazı kıldırmak için yetkili imam görevlendirilmediği için cami kapısından geri dönmek zorunda kaldık arabamız olduğu için başka camilere zor da olsa yetiştik namazımızı eda ettik.

Cuma günü Müslümanların bayramı derlerdi Hocalarımız, Rabbimiz Kur’an-ı Kerim de Cuma Süresi indirmiştir biz kulları için;

Cuma Sûresi (9 - 9)Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır. (9)

 Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah'ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah'ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz.Cuma : 10

(Durum böyle iken) onlar bir ticaret veya bir oyun eğlence gördükleri zaman hemen dağılıp ona koştular ve seni ayakta bıraktılar. De ki: "Allah'ın yanında bulunan, eğlence ve ticaretten daha hayırlıdır. Allah, rızık verenlerin en hayırlısıdır." Cuma : 11

Geçen hafta camide imam olmadığı için namaz kılamadığımızı yazdığımız haber sonrası bir zaman Alaçam’da görev yapıp şimdi başka bir ilde görev yapan devlet memuru olan bir imam arkadaş Caminizde imam yoksa başka camiye gidin diye yorum yazmıştı, onun bu yazdığı yorum bana Fransız ''Devrim öncesi Fransa'nın son kraliçesi Marie Antoinette, sokakta açız diye bağıran insanlar için Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler'' sözünü hatırlattı.

Bu hafta bundan önceki kapısına gittiğim ve imam olmadığı için geri döndüğüm atamın, dedemim, babamın gittiği namaz kıldığı mahalle camimize gitmedim onların secde yaptığı camide secde yapmadım başka camiye gittim rabbim kıldığımız ve kılacağımız namazlarımızı kabul etsin. Rahmetliler bizi affetsin. 

Bu konuda gereğini yapmayanları Rabbime havale ediyorum...

Eğitimci-Yazar-Editör: Salih Z. İLERİ

Whats App Haber-Bilgi hattı:05325084339

e-Posta:[email protected]m



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş