631. ALAÇAM GEYİKKOŞAN HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİ VE YAĞLI GÜREŞLERİ DEVAM EDİYOR


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 06 Mayıs 2024 15:54
Okunma Sayısı : 436
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

631. ALAÇAM GEYİKKOŞAN HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİ VE YAĞLI GÜREŞLERİ DEVAM EDİYOR

       Karadeniz'in Kırkpınar'ı olarak ta isimlendirilen 631. si yapılan Alaçam Geyikkoşan Hıdırellez şenlikleri ve Yağlı güreşleri devam ediyor. Sabah saatlerinden itibaren vatandaşların akın akın geldikleri şenliklere katılım oldukça yoğun. Geyikkoşan Piknik alanında seyyar satıcı ve pazarcıların kurmuş oldukları stant yerleri oldukça kalabalık. Özellikle kasapların kurdukları tezgahlarda kendin pişir kendin ye usulüyle yakılan ızgaralarda kuzu pirzola, tavuk pirzola, köfte gibi yiyecekler pişirilirken pişen etlerin kokusu ve dumanı piknik alanında çok hoş bir atmosfer oluştururken tok insanın bile iştahını açıyor. 

        Diğer yandan başta Hıdırellez Küt Küt helvası olmak üzere diğer yiyecek ve içecek satıcılarının yanında, zücaciyeden mefruşata çok değişik ürün satıcılarının yanında değişik oyunlar ''penaltı atışı, sigaraya kasnak atışı, zar oyunları vb.'' vatandaşlardan oldukça ilgi görüyor ve her oyun alanının başı oldukça kalabalık.

       Diğer yandan Alaçam İlçe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün Güreş alanı seyirciler tarafından tıklım tıklım doldurulmuş durumda. Türkiye Yağlı Güreşleri Birliği verilerine göre Güreşlere 20 Baş.21 Baş altı ve diğer kategorilerle birlikte 558 güreşçi kayıt yaptırmış güreşlere devam etmektedirler. 



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş