YÖREMİZİN YÜKSEK KESİMLERİNDE KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR


Haber Kategorisi : Güncel Haberler
Yayınlanma Tarihi : 25 Mart 2021 10:15
Okunma Sayısı : 1403
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

        Son günlerde etkili olan soğuk yağışlı hava tüm ülkemizde olduğu gibi Samsun ve İlçelerinde de etkili oluyor.Soğuk ve yağışlı havaların etkisiyle kıyı kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur yağışları görülürken yüksek kesimlerde kar yağışları etkili olmaktadır.

         Yöremizde (Alaçam,Yakakent,Bafra,Gerze,Dikmen,Durağan) Canik dağlarının yüsek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu.Yüksek kesimlerde kar kalınlığı  20 cm ile 50 cm arasında değişmektedir.Kar yağışlarına bağlı olarak yollar kapandığı için ulaşımda aksamalar yaşanmaktadır.

           Samsun Büyükşehir belediyesi Karla mücadele ekipleri 17 ilçede karla mücadeleyi aralıksız devam ediyor.Konu ile ilgili yapılan açıklamada;Samsun’un 17 ilçesinde yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, bazı yolları ulaşıma kapattı. Gece yarısından itibaren Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri kapanan yolları açmak için seferber oldu. 4 bin 542 kilometrelik yol ağı bulunan kentte, karla mücadele kapsamında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için meteorolojinin uyarılarını da göz önüne alan ekipler, tedbirlerini artırdı. 23 greyder, 37 traktör beko, 11 lastikli loder, 25 kar bıçaklı kamyon, 12 kamyon, 17 mini case, 10 dozer, 15 solüsyon tankeri ile yol genişletme, tuzlama ve solüsyon çalışmalarını sürdüren ekipler, ulaşımın aksamaması için etkin bir mücadele veriyor denildi.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş