YAKAKENT TE ŞEHİT BAYRAM AKSU NUN İSMİ OKULA VERİLDİ

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ BAYRAM AKSU NUN ADI KARAABA İLK-ORTAOKULUNA VERİLDİ


Haber Kategorisi : Yakakent Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 10 Ekim 2022 20:55
Okunma Sayısı : 1390
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Yakakent Kaymakamlığı

  ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ BAYRAM AKSU NUN ADI KARAABA İLK-ORTAOKULUNA VERİLDİ

       Şehidimizin Aziz Hatırası Öğrenim Gördüğü Okulda Yaşatılacak Kraaba İlk- Ortaokulunun  Adı “Karaaba Şehit Bayram Aksu İlkokulu/Ortaokulu” Olarak Değiştirildi

     Hakkari ili Şemdinli ilçesi Güzelkonak Jandarma Karakol Komutanlığı emrinde Jandarma Uzman Çavuş olarak görev yapmakta iken 09.10.2016 tarihinde bölücü terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehadete ulaşan şehidimiz Bayram AKSU’nun adı düzenlenen törenle öğrenim gördüğü okula verildi. 

Karaaba Mahallesinde bulunan Karaaba İlkokulu/Ortaokulunda düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı Abdüssamed KILIÇ, Şehidin ailesi, ilçe protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti, İlahilerin okunması, duaların edilmesi, şehidin özgeçmişinin okunması ve şiirlerin okunmasıyla devam etti. 

        Yakakent Kaymakamı Abdüssmed KILIÇ; Unutulmamalıdır ki bizler, ecdadımızın emaneti olan kutsal vatan topraklarını, şehitlerimizden aldığımız güç ve inançla sonsuza kadar yaşatmanın kararlılığı içerisindeyiz. Bu yolda en büyük gücümüz sahip olduğumuz birlik ve beraberliğimizdir. Her köşesi cennet olan bu vatanı canları pahasına savunarak bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Şehidimiz Bayram AKSU’nun aziz hatırasının öğrenim gördüğü okulda yaşatılması, şehitlik bilincinin ve şehitliğin öneminin gelecek nesillere aktarılması için Karaaba İlkokulu/Ortaokulunun adı, Karaaba Şehit Bayram AKSU İlkokulu/Ortaokulu olarak değiştirilmiş olup, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz dedi.





LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş