YAKAKENT TE DİN GÖREVLİLERİNE OMÜ İLAHİYATTAN EĞİTİM


Haber Kategorisi : Yakakent Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 19 Ocak 2023 12:00
Okunma Sayısı : 660
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Yakakent Kaymakamlığı

       OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanlığı ve Yakakent Kaymakamlığı İlçe Müftülüğünün İşbirliğiyle İlçedeki Din Görevlilerine Kapsamlı Eğitim Programı Düzenlendi

      Yakakent İlçesinde vatandaşlara sunulan hizmet kalitesini arttırmak ve kamu görevlilerinin donanımlarına katkı sunmak amacıyla Etkin Din Hizmeti Semineri düzenlendi. Yakakent Müftülüğü bünyesinde İmam Hatip ve Müezzin Kayyım kadrolarında görev yapan din görevlilerine yönelik düzenlenen seminer programına OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman ŞAHİN, Tefsir Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Recep DEMİR, Hadis Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Yunus MACİT, Din Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa KÖYLÜ ve öğretim üyesi Dr. Elif SOBİ konuşmacı olarak katıldı.

Programda açılış konuşması için kürsüye gelen İlçe Müftüsü Muhammet SALMAN günümüzde din görevliliği  tanımının değiştiğini, etkin din hizmeti için akademik metod ve yöntemlerden faydalanmak gerektiğini programın bu sebeple düzenlendiğini belirtti. Programa katılan Kaymakamımız  Abdüssamed KILIÇ, yapılan bu çalışmanın müftülüğümüz adına çok büyük bir etki ve değer oluşturacağını dile getirerek akademisyenlere katkılarından dolayı teşekkür etti. Kaymakam Kılıç bu tür programların eğitimden tarıma spordan sağlığa her alanda devam edeceğini söyledi. Gün boyu devam eden program soru-cevap ve değerlendirme bölümüyle son buldu.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş