TARIMDA DESTEKLEME ÖDEMELERİ DEVAM EDİYOR

.............


Haber Kategorisi : Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 28 Temmuz 2020 03:00
Okunma Sayısı : 1183
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi


     Desteklemeler Hak Sahiplerine Ödenmeye Devam Ediyor

2019 yılı desteklemeleri kapsamında belirlenen ödemeler hak sahiplerine ulaştırılmaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığımızdan yapılan açıklamaya göre ödemeler 24.07.2020 günü saat 18:00 itibarıyla üreticilerimizin hesaplarına yatırılmış olacak. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Samsun Valiliği Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM:

“Daha önce ödemeleri gerçekleştirilen desteklemelere ilave ödemeler bu akşam 18:00 itibarıyla üretici hesaplarına yatırılmış olacak. Bunlardan biri Çiğ Süt Desteklemesi olup bildiğimiz gibi bu ödeme; ürettiği çiğ sütü, Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik kapsamında faaliyet gösteren herhangi bir süt işleme tesisine satan ve Bakanlık Süt Kayıt Sistemi (BSKS) veri tabanına aylık kaydettiren bir Yetiştirici- Üretici örgütüne üye olan yetiştiricilere yapılmaktadır. Bu bağlamda çiğ süt desteklemesinden yararlanacak hayvan sahiplerinin; gerek işletmelerinin ve gerekse de hayvanlarının TÜRKVET'e kayıtlı olması gerekmektedir. Çiğ Süt Desteklemesi yıl içinde dönemler halinde ödenmekte olup İlimizde 2020 yılı ilk 3 aylık Ocak, Şubat, Mart Dönemine ait Çiğ Süt Desteklemesi kapsamında 17 ilçede 1.490 işletmeye 6.223.564,50 lt süt için 671.127.39 TL. destekleme ödemesi yapılacaktır.

İlimiz sınırları içinde tarımsal faaliyet gösteren üreticilerimizi ilgilendiren diğer bir ödeme de ilk kez destekleme kapsamına alınmış olan Organik ve Organomineral Gübre Desteklemesidir. Ülkemiz topraklarının organik madde kapsamının yükseltilmesi, kimyevi gübre kullanım etkinliğinin artırılması ve ülkesel kaynaklardan topraklarımızın ihtiyacı olan bitki besin maddelerinin karşılanması amacıyla ilk defa 2019 yılında destekleme kapsamına alınan organik ve organomineral gübre kullanan çiftçilerimize gübre desteğine ilave dekara 10 TL destekleme ödemesi yapılacaktır. Bu kapsamda 448 üreticimize 19.726 da. alanda toplam 197.261 TL tarımsal destek ödemesi gerçekleştirilecektir. Her iki ödemenin de 24.07.2020 SAAT 18:00 itibarıyla üreticilerimizin hesaplarında olacağını hatırlatır; hayırlı uğurlu, bereketli olmasını dilerim.'' dedi.


LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş