SAMSUN MEM’ İN BİTMEK BİLMEYEN ANGARYALARINA “HAYIR“ DİYORUZ

SAMSUN MEM’ İN BİTMEK BİLMEYEN ANGARYALARINA “HAYIR“ DİYORUZ


Haber Kategorisi : Eğitim Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 11 Mart 2020 03:00
Okunma Sayısı : 2012
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi



SAMSUN MEM’ İN BİTMEK BİLMEYEN
ANGARYALARINA “HAYIR“  DİYORUZ !!!
      Samsun MEM  angarya işlerinden vazgeçmediği gibi bu angaryaları öğretmenlerin üzerine yüklemekten, öğretmenler üzerinden kendi reklamını yapmaktan da bir türlü vazgeçmedi.
Öğretmenleri birer parya, köle gözüyle görmeyi alışkanlık haline getiren bir anlayışın Samsun MEM'e yerleştiğini üzüntüyle karşılamaktayız.
Bu anlayış bugünlerde “Her Yere Kitap Her Yerde Kitap” adıyla başlatılan bir projeyi daha büyük bir beceri ile öğretmenlerin zaten yükle dolu olan sırtına yeni bir yük olarak yüklemeyi başardı.
  Asli görevi insan yetiştirmek olan öğretmenin görevini, liyakatsiz yöneticilere liyakat makyajı yapmak olarak algılayan Samsun MEM, öğretmenleri dersten, kurstan, nöbetten, sınavlardan, koçluktan, rehberlikten, veli ziyaretlerinden, toplantılardan artan zamanlarında (!) şimdi de kütüphane kurmakla görevlendirdi. ANGARYA sorumlusu Öğretmen, kapı kapı gez, kitap topla, sonra bu kitapları incele, uygun görülenleri liste yap, ilçe milli eğitim müdürlüklerine götür, en önemlisi de MEM yetkililerinin koltuğunu sağlamlaştır, üst makamlardan bol bol alkış almalarını sağla, basında bol bol reklamlarını yap!  Hadi hayırlı olsun öğretmenlerimize yeni görevleri! Bu gidişle öğretmenleri bir görev daha bekliyor sanki. Toplanacak olan o 1 milyon kitabın 24 saat nöbetini de öğretmenlere verirlerse şaşırmayız.
        Samsun MEM yetkilileri ve birkaç işgüzar AR-GE çalışanı, kapalı kapılar ardında bulunduğunuz makamları koruma ya da daha yüksek makamlara yükselme hayaliyle, öğretmenlere yüklediğiniz ANGARYAlarınıza bu güne kadar “ HAYIR “ dedik, sonuna kadar “HAYIR” diyeceğiz.




LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş