RAMAZAN DA TERAVİH NAMAZLARININ EVDE KILINMASI UYGUN BULUNDU

“Oruçlu iken aşı olabilir miyiz?”


Haber Kategorisi : Hutbeler ve İbretlik Hikayeler
Yayınlanma Tarihi : 06 Nisan 2021 17:13
Okunma Sayısı : 1354
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Diyanet İşleri Başkanlığı

2021 Yılı Ramazan Ayı Faaliyetleri Tanıtım Programı’nda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ramazan temasını açıkladı ve salgın nedeniyle teravih namazlarının evlerde kılınmasının daha uygun olacağına karar verdiklerini söyledi.

“Teravih namazlarımızı evlerimizde kılmanın daha uygun olduğuna karar verdik”

Teravih namazlarının camilerde kılınmasıyla ilgili alınan kararı da paylaşan Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Maalesef yaşadığımız salgın tehlikesi devam ediyor. İnsanlık olarak bu salgından kurtulamadık. Vaka ve vefat sayılarımız artmaya devam ediyor. Dolayısıyla yaptığımız çok yönlü değerlendirmeler ve sağlık bakanlığımız başta olmak üzere devletimizin yetkili organlarıyla yaptığımız çok yönlü istişareler neticesinde mevcut şartlarda teravih namazlarımızı camilerde değil evlerimizde kılmanın daha uygun olduğuna karar verdik. Elbette gönlümüz istiyordu ki teravih namazlarımızı camilerimizde kılalım. Çoluğumuzla, çocuğunuzla o coşkuyu camilerde yaşayalım. Ancak salgın hastalık tehlikesi, teravih namazının da uzun süre kapalı mekânda kalmayı gerektirmesi, belirti göstermeyen vakaların varlığı gibi nedenlerden dolayı teravih namazlarımızı evlerimizde kılacağız. Tabi acı ve üzücü böyle bir duyuruyu yapmak benim için gerçekten çok acı ama sağlık çok önemli Biliyoruz ki Yüce dinimiz İslam’a göre insan sağlığı çok önceliklidir. Dikkatsiz ve tedbirsiz davranarak tek bir kişinin sağlığını tehlikeye atmak büyük bir vebaldir.”

Ramazan’a özel bir ibadet olan teravih namazının cemaatle evlerde de kılınabileceğinin altını çizen Başkan Erbaş, “Cemaatle kılamıyorsak ferdi olarak kılalım. Böylece bu salgın şartlarında evlerimizde çok güzel bir ibadet ortamı da oluşturmuş oluruz.  İnşallah hep beraber evlerimizde ailemiz ve çocuklarımızla bu güzel ibadet yerine getirerek, camilerde buluşamamanın hüznünü bir nebze de olsa gidermeye çalışırız.” değerlendirmesinde bulundu. 

Başkan Erbaş, bu süreçte salgının seyrine göre camilerde teravih namazı kılabilme imkânı olduğu takdirde bunun da kararını alıp vatandaşlarla paylaşacaklarını kaydetti. 

“Oruçlu iken aşı olabilir miyiz?”

Vatandaşlardan “Oruçlu iken aşı olabilir miyiz?” şeklinde sorular aldıklarını ifade eden Başkan Erbaş, “Din İşleri Yüksek Kurulumuzun da açıkladığı gibi, gerektiğinde oruçlu iken aşı olmakta bir sakınca yoktur ve bu durum orucu bozmaz.” ifadelerini kullandı.


LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş