RAMAZAN AYI ÖNCESİ SASKİ DEN SUYA ZAM GELDİ


Haber Kategorisi : Samsun Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 07 Nisan 2021 11:26
Okunma Sayısı : 1584
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

          Saski Ramazan ayı öncesi suya zam yaptı. Koronavirüs salgınının yoğun yaşandığı şu günlerde temizlik açısından yetkililerin en az 30 saniye ellerin suyla yıkanmasını söyediği ve en fazla tüketilen madde olan suya zam yapılması düşündürücü. Koronavirüs salgını döneminde Ülkemizdeki ulusal düzeydeki süpermarketlerin sürekli zam yaptığı eleştirilerinin olduğu bu dönemde Belediyelerin de bu zam furyasına uyması ilginç bir durum gösteriyor.

         Ayrıca tarifelere bakıldığında Samsun ve ilçeleri üç bölgeye ayrılmış,Alaçam'da,Yakakent'te Metreküpü 4.77 TL olan su,Çraşamba'da,Havza'da 3,70 TL,Ondokuzmayıs'ta, Vezirköprü'de 2,93 TL olması da düşündürücü.

        Sadece yukarıda verilen fiyatlar değil vergi ve diğer masraflar eklendiğinde geçen ayın faturasınabaktığımda, 1 Metreküp su 7 TL yi buluyor. Geçen ayki faturada 12 metreküp suyun bedeli 54,44 TL, Atıksu bedeli 13,92 TL, Bakım bedeli 2,87 TL, KDV 6.07 TL, ÇTV 6.00 TL Toplam Bedel 84.00 TL evet 54 tl oldu 84 tl.

         Türkiye'de yüzlerce ürün ve hizmet alımının KDV si % 1 iken su ve atıksuyun KDV si %8  Sayaç Bakım bedeli % 18  bu duruma sayın vekillerimizin teklifi hükümetimizin ve meclisin onayı ile bu oran sıfıra veya % 1 düşürülmelidir.

         Çünkü su hayattır,suyun olmadığı yerde hiç bir şey güzel olmaz.Rabbim bol bol yağmur,kar rahmetini verdiği günlerde yetkililerden de bu konuda fakir fukara,garip guraba yardımlarını bekliyor. 



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş