MANDALARDA SUNİ TOHUMLAMA PROJESİ BAŞLADI

.................


Haber Kategorisi : Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 15 Eylül 2020 03:00
Okunma Sayısı : 1462
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi



    İlimizde Mandalarda Suni Tohumlama Projesi Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığımızca, 2020 yılında başlatılması planlanan Suni Tohumlama Uygulamaları ile Etçi ve Kombine Irkların Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında "Manda Türünde Suni Tohumlama Uygulaması Projesi" İlimizde başlamıştır.
Bu kapsamda, Samsun Valiliği Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM, Bafra ilçesi Doğanca Mahallesinde manda yetiştiriciliği yapan bir işletmeyi ziyaret etti.

İl Müdürümüz İbrahim SAĞLAM konuyla ilgili yaptığı açıklamasında: "ilimizde uygulanmakta olan 'Mandalarda Suni Tohumlama Projesi'nde 8 Serbest Veteriner Hekim görevli olup, Projede kullanılacak spermalar Lalahan Uluslararası Hayvancılık Araştırma ve Eğitim Merkezinden temin edilmiştir.  İlk etapta 250 doz sperma alınmış ve Proje ile ilgili tüm malzemeler, Bakanlık tarafından gönderilen proje ödeneği ile İl Müdürlüğümüz tarafından temin edilmiştir. Manda ırkının devamlılığı, verim özelliklerinin arttırılması ve ıslah çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesi adına suni tohumlama büyük önem arz etmektedir. İlimizde uygulanmaya başlanan Proje kapsamında Manda Islahında yeni bir döneme geçilerek daha sağlıklı ve kaliteli bir gen elde edilecek ve bu sayede mandalarda et ve süt üretiminde daha verimli bir sonuç almak mümkün olacaktır." dedi.




LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş