GÖRDÜĞÜNÜZ ÇİÇEKLİ SÜMER BASMASI DEĞİL KORONA HARİTASI

.................


Haber Kategorisi : Sağlık Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 31 Ağustos 2020 03:00
Okunma Sayısı : 2276
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi



     2019 yılının son aylarıydı Çin'de bir virüs olarak duyduk aman ta oradan bize gelmez dedik sanki Çin adrese teslim kargoyla göndermiş gibi 2 ayda tüm dünyanın kabusu oldu Koronavirüs müptelası.
       2020 yılının ilk aylarında önce komşularımıza sonrada bize geldi.Apar topar tedbirler alındı Okullar tatil edildi,çalışma alanlarında kısıtlamalara gidildi,sokağa çıkma yasağı geldi,seyahatler kıstlandı... alınan tedbirler olumlu sonuçlarını da verdi.Mayıs ayında vaka sayıları 700 lere günlük ölüm sayısı 15 lere kadar düşmüştü.
       Kısıtlamalar gevşetildiğinde Virüs korkusu birden sona erdi, düğünler, nişanlar,eğlenceler,asker uğurlamaları,cenaze törenleri,mevlitler,taziyeler,bayram kutlamaları derken günümüzde günlük vaka sayısı 1500 leri geçti günlük ölüm sayısı 45 leri buldu.
       İlk zamanlar ilçelerimizde evde hayat var haritasında tek tük vaka noktaları varken günümüzde rengarenk oldu büyük ilçelere ve şehirlere doğru gidildiğinde renklerin dahada koyulaştığını görüyoruz,'' eskilerin tabiri ile Çiçekli basma gibi oldu'' Evde hayat var koronavirüs gösterge haritaları.
     2019-2020 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde yeterli eğitim yapılamadı,her ne kadar bakanlık uzaktan eğitim için büyük bir çaba sarf etse de bir eğitimci olarak çok ta faydalı olduğuna inanmıyorum.Çünkü yüzyüze eğitimin yerini tutması mümkün değildir.2020-2021 eğitim öğretim yılına yine uzaktan eğitimle başladık,eğer vaka sayıları düşerse 21 eylülde yüz yüze eğitim başlayacak İnşallah başlarız,çünkü öğrencilerimzin bir döneminin daha heba olmaması gerekir.
     Samsun valiliği yeni aldığı bir kararla Kına,sünnet,nişan,taziyeleri yasakladı düğünlerde halay çekmek,dans etmek,yiyecek ikramı yapmayı yasakladı.Fakat sadece devletin yasaklaması ile iş olmaz her bireyin kendini bu konuda sorumlu hissetmesi lazım.Maskeleri kollarımıza değil Ağzımıza burnumuza takalım,bir süre sosyal mesafeye uyalım,sarılma,kucaklaşma,el öpme,kafa tokuşturma vb.işleri bir süre yapmayalım şu illet virüsü çevremize yaymayalım.
      Unutmayalım hasta olmasakta taşıyıcı olabilir en çok sevdiklerimize hastalık bulaştırıp büyük acılar yaşayabiliriz.





LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş