CHP ALAÇAM İLÇE BAŞKANLIĞINDAN

........


Haber Kategorisi : Siyasi Haberler
Yayınlanma Tarihi : 18 Mart 2020 03:00
Okunma Sayısı : 2027
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

17.03.2020
BASIN ve KAMUOYUNA   


Tüm dünyada ve ülkemizde büyük bir infial ve panik yaratan Yeni Coronavirus (COVID-19) salgınıyla mücadele ediyoruz. Milet olarak insanlık olarak zor zamanlar içerisinden geçiyoruz. Hepimizin sağlığı ve hayatı için hükümet tarafından tedbirler alınıyor, kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için halk olarak bizler de alınan tedbirlere uyuyor, sevdiklerimizin salgından etkilenmemesi için dua ediyoruz.

Dün gece yarısı itibariyle ülkemizdeki lokantalar, kafeteryalar, eğlence mekanları, sinemalar, hamamlar, saunalar, çay ocakları halk sağlığını koruma açısından tedbiren süresiz kapatıldı. Bir taraftan virüsün insan sağlığını etkilememesi ve yayılmaması için önlemler alınırken diğer taraftan kapatılan işyerlerinde çalışan garson, aşçı, işletmeci, çaycı yani ekmeğini, çocuklarının rızkını o işletmelerden kazanan insanlarımızın da içine düşebilecekleri zor durumu kesinlikle göz ardı etmemek gerekmektedir. Kapatılan işletmelerde sadece Samsun özelinde binlerce kişi çalışmakta hükümetin tedbirleri sadece işyeri kapatmaktan ziyade kapanan işyerlerindeki mağdur olan işçilerin ve işyeri sahiplerinin mağduriyetlerini de göz önünde bulundurarak ekonomik ve sosyal tedbirler almak gibi bir mecburiyeti vardır. Hükümet yetkililerinin yapmış olduğu açıklamadan görüyoruz ki esnafımıza sadece gelir vergisi erteleme desteği vermiştir, YETMEZ..!

Söz konusu tedbirler kapsamında;
1.    Kapatılan işyerlerindeki personelin SGK primleri devlet tarafından ödenmelidir.

2.    İşsizlik sigortası fonunun gerçek amacına uygun bir şekilde kullanılarak söz konusu personellere maaş bağlanmalıdır.

3.    Esnafımızın kira, KDV, stopaj, Bağ-Kur, banka kredileri, borç yapılandırmaları gibi hayati giderlerine yönelik hükümet tarafından acilen destek tedbirleri alınmalı, devlet tüm alacaklarını kriz sonuna kadar ertelemelidir.

4.    SASKİ kesinlikle halkımızın su borcundan dolayı su kesme işlemi yapmamalıdır.

Aksi takdirde bir taraftan halkımızı virüsten korumak için işletmeleri kapatırken bir taraftan işletmelerde çalışan insanımızı açlığa, yokluğa, çaresizliğe sürüklemiş olup emekçilerimizin en doğal yaşama hakkını, üretme hakkını ve çalışma hakkını ellerinden almış oluruz.

Son olarak Şeyh Edebali’nin “insanı yaşat ki devlet yaşasın” sözü ile bireysel olarak her birimizin lokmamızı, aşımızı paylaşmak yaşama hakkına duyulan saygıyı artırmak için de azami gayret göstereceğimiz bu günlerde herkesi bir olmaya davet ediyorum. Bu gün hepimizin bu sınavdan alnının akıyla çıkması ümidiyle…

Sevgi ve Saygılarımla,

Fuat CANBAZ
CHP Alaçam İlçe Başkanı



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş