BİR MEDENİYET İZİNDE BALKANLAR KİTABI YAYINLANDI

BİR MEDENİYET İZİNDE BALKANLAR KİTABI YAYINLANDI


Haber Kategorisi : Kültür ve Sanat Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 01 Ekim 2020 03:00
Okunma Sayısı : 3005
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi



     BİR MEDENİYET İZİNDE BALKANLAR KİTABI YAYINLANDI

“Bir medeniyet izinde Balkanlar” kitabında 6 ülke 25 şehir ve yaklaşık 200 eserin tanıtımı yapılıyor.

Prizrenli Tarihçi Yazar Eldar UKA'nın uzun yıllar süren araştırmaları sonucunda yazdığı “Bir medeniyet izinde Balkanlar” kitabı yayınlandı. Eldar Uka zaman zaman Türkiye’de davet edildiği illerde “Balkanlardaki Osmanlı İzleri” konusunda konferanslar vermekle de tanınıyor.

Basımı Büyükboy ve 385 sayfa olarak gerçekleştirilen eser Balkanlar hakkında el kitabı niteliğini de taşıyor. Ecdadımızın Balkanlardaki medeniyet izlerini ayrıntılı olarak anlatan kitap önemli bir kaynak olarak görülüyor. Bera Vakfı tarafından ilk baskısı yapılan eser önümüzdeki günlerde yayınevinde baskısı yapılarak okurlarına ulaşacak. Eldar Uka ayrıca Balkan Tour’da rehber olarak görev yapıyor.

Eserle ilgili olarak düşüncelerini aldığımız Tarihçi Yazar Eldar Uka  : “ Roma, Bizans, Osmanlı ve Avusturya-Macaristan İmparatorluğu gibi köklü medeniyetlere ev sahipliği yapan Balkanlar ve Balkan coğrafyası geçmişten günümüze önemini sürdürmeye devam etmektedir. Bu doğrultuda “ Bir medeniyet izinde Balkanlar” kitabını yazma fikri bizleri balkanlarda ziyaret eden misafirlerimizden gelen talip üzerine ortaya çıktı. Bu kitapta 6 ülke 25 şehir ve yaklaşık 200 eserle bir kültür mozayiği oluşturan doğal ve tarihi zenginliği ile kendine hayran bırakan ve ziyaret eden herkese kendinden bir parça bulabileceği bir yarımada olan Balkanları hem akademik hem de genel okuyucuya hitap edecek şekilde anlatmaya çalıştım” diyerek konuştu.

Samsun Yazarlar Derneğinin daveti üzerine ülkemize gelecek olan Eldar Uka Tüyap Karadeniz Samsun Kitap Fuarına da katılarak okurlarıyla buluşacak.




LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş