ARALIK AYINDA VİCİKLER MAHALLESİNDE ÇİLEK HASADI YAPILIYOR


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 22 Aralık 2022 22:25
Okunma Sayısı : 845
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi


        Genellikle bizim yöremizde yaz mevsiminde yetişen çilek artık kış mevsiminde de yetiştiriliyor. İlçemiz Kızlan Bölgesi özellikle doğal çilek yetiştiriciliğiyle meşhurdur. Yaz mevsiminde Kızlan ve yöresinde 1650 metre yüksekliğindeki Dürtmen dağı eteklerinde ülkemizin en nadide çilekleri yetiştirilmektedir. 

         İlçemiz Vicikler mahallesinde ikamet eden İlhan GÜNGÖR isimli çiftçimiz İlçe Tarım Müdürlüğünün de desteği ile geniş bir alanda çilek yetiştiriciliğine başladı. Daha modern şartlar altında örtü altı çilek yetiştiriciliğine başlayan genç çiftçi   yılda birkaç kez ürün verebilen çilek fidesi ekimi yaparak tarımda yeni bir usul geliştirdi. hava koşullarının iyi olduğu zamanlarda açık havada havalar soğuyunca örtü altına alarak sadece yaz mevsiminde değil sonbahar ve kış aylarında da çilek yetiştiriciliğine başladı.

          Başarı Çiftçimiz İlhan Güngör kar yağışının olduğu bu hafta içinde çilek hasadını yaparak yöremizde ilk defa bu dönemde çilek hasadı yapmış oldu. hasadını yaptığı çilekleri, Alaçam, Bafra, Samsun ve Sinop'a sattığını dile getiren Çiftçimiz 30TL den toptan verdiği çileğin pazarlarda olarak 50 TL den satıldığını dile getiriyor. Marka olan Kızlan çileğinin değerini daha da arttırmayı düşündüğünü söyleyen İlhan Güngör bunun için yenilikler yapmayı ve yenilikleri takip etmeyi sürdüreceğini dile getiriyor.

        ÖRNEK GENÇ ÇİFTÇİMİZ İLHAN GÜNGÖR'Ü TEBRİK EDİYOR BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUZ. 



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş