ALAÇAM SAMSUN DA İL BAZINDA KORONAVİRÜS VAKA ARTIŞ SAYISI BAKIMINDAN SON SIRADA


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 05 Mayıs 2021 12:06
Okunma Sayısı : 1618
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

         Sağlık Bakanlığı tarafından 24-30 Nisan tarihleri arasında yüzbin de vaka sayısı artış haritası yayınlandı. İller bazında bakıldığında Marmara bölgesindeki illerimizde vaka sayılarının hala yüksek olduğu görülmektedir. Vaka sayılarına bakılınca İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Kocaeli  illeri ilk sıralarda yer alırken en düşük vaka sayılarının Güneydoğu Anadolu bölgesinde Şırnak ,Mardin, Şanlıurfa, Siirt ve Van illeri olarak sıralandığı görülmektedir.

          İllere göre vaka haritası incelendiğinde Sinop 213,4 3, Samsun  267,54 le vaka artış oranları bakımından geçmiş dönemlere göre vaka sayılarında büyük oranda azalma olduğu görülmekle birlikte sayıların hala yüksek olduğu uygulanan tedbirleri hiç gevşetmeden aynı şekilde sürdürmemiz gerekmektedir. 

          Samsun'da ilçeler bazında baktığımızda vaka artış oranının en düşük olduğu ilçe olarak (Yüzbin de 127,4) ALAÇAM görülmektedir. Samsun'da Terme ,Havza, Asarcık, İlkadım ilk sıralarda yer almaktadır. Geçen hafta üçüncü sırada olan Yakakent ilçesinde vaka artış oranı 218,3 düşerek Samsun'daki ilçeler arasında Yakakent 11. sıraya inmiştir.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş