ALAÇAM’DA ”KAHVEDE ŞENLİK VAR” TİYATRO OYUNU SAHNELENDİ

..............


Haber Kategorisi : Kültür ve Sanat Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 16 Ekim 2018 03:00
Okunma Sayısı : 2777
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi



      Alaçam Belediyesinin  katkılarıyla düzenlenen komedi türünde ki “Kahvede Şenlik Var” tiyatro oyunu Alaçam Halk Eğitim Merkezi Konferans  Salonunda de sahne aldı.

Tiyatroya İlçe Kaymakamı Fikret  Zaman, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Garnizon Komutanı Teğmen Samet Kuruçelik,İlçe Emniyet Müdürü  Kenan Bıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural, İlçe Müftüsü Mehmet Süsün, İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Cansu Keskin Karaaslan, KYK Müdürü Selim Erdoğan, MHP İlçe Başkanı Erdinç Gül, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Gürhan Batı, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Özyılmaz ,Halk Eğitim Merkezi Müdürü Salih İleri,Muhtarlar Derneği Başkanı Raif Vatan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nimet Karanlık, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Yasin Cengiz, Belediye Meclis Üyeleri, okul müdürleri, kamu kurum kuruluş temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar  katıldı.

Sabahattin Kudret Aksal’ın Kahvede Şenlik Var”  oyununda, bir kadın ve bir erkek, bir arabulucu vasıtasıyla birbirlerini tanımak, dövüşüp, konuşup, anlaşıp ve sonunda evlenmek üzere bir kahvede buluşurlar. Kadınla erkeğin evliliğe bakış açıları, hayata dair pazarlıkları, ilişkiler çatışması müziğin dansın eşlik ettiği bir atmosferde komik bir uslûpla anlatılıyor. Evlilik ve aile kurumunun bireyler üzerindeki baskısını, ataerkil aile yapısını, evliliğin “çıkar” ilişkisine ve “para”ya dayandığını, bireylerin özgürlüklerini kısıtladığını, ailede sevgi ve saygının kalmadığını, ailenin kişilerini toplumdan soyutladığını, gençlerin geleneksel evliliği artık tercih etmediğini bazen şiirsel bazen de mizaha kaçan bir ifadeyle dile getiriyor. Böylece günümüzde de evliliği “çıkar ilişkisi” olarak gören ve görecek olan nesillere iyi bir ders veriyor.

        2 perde 90 dakika süren  komedi türündeki tiyatro  Alaçamlı sanatseverlerin büyük beğenisini topladı.



“Belediye Başkanı Hadi Uyar  ve İlçe Kaymakamı Fikret Zaman tiyatroda emeği geçen Hayal Kahvesi Oyuncularına tek tek teşekkür etti. Protokol üyeleri tarafından  tiyatro ekibine plaket takdim etti.







LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş