2022 YILI İÇ SULARDA AV YASAĞI BAŞLADI


Haber Kategorisi : Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 31 Mart 2022 10:14
Okunma Sayısı : 1176
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

       İç Sularda Av Yasağı Başladı

İç Sularda; Sazan, Kadife, Siraz, Yayın,  Tatlı Su Kefali ve diğer balık türlerinin avlanma yasağı 1 Nisan 2022 itibariyle başlayacaktır. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM:

“Av Yasağının başlaması ile birlikte, balıkçılarımızın kayıklarını karaya çekmeleri zorunludur. Yasağın sona ereceği 1 Temmuz 2022 tarihine kadar balıkçı teknelerinin iç sulara açılmasıyla, gerek teknelerde gerekse kıyıda av araç ve gereçlerinin bulundurmasının da yasak kapsamında olduğu unutulmamalıdır.

            Av yasağının başlaması ile birlikte yasaktan önce avlanılmış olan balıkların en geç 3 gün içinde İl/ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize stok tespitinin yaptırılmasını takiben satışları yapılabilecektir. Tespiti yapılmayan ürünlerin nakline ve pazarlanmasına izin verilmeyecek ve ilgililer hakkında yasal işlem başlatılacaktır.  Stok tespiti yaptırılan balıkların satışında ‘Stok Tespit Belgesi’ bulundurulması gerekliliğinin yanı sıra bu balıkların 7 gün içerisinde satışlarının gerçekleştirilmesi veya işlenmesi gerekmektedir.

            Başta balıkçılarımız olmak üzere, balıklara yaşamları boyunca en az bir kere üreme imkânı verilmesi gereğine binaen uygulanan yasaklara tüm halkımızın uyması konusunda gerekli hassasiyeti önemle rica eder; Av Yasaklarına uymaksızın kısıtlı dönemde avcılık yapanların tespiti halinde en yakın İl/ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize, Jandarma, Emniyet ve Belediye Zabıta Teşkilatına (gerekli yaptırımların devreye sokulması amacıyla) ihbar edilmeleri gerektiğinin altını çizmek isterim.

Yasakların başlangıç ve bitiş tarihi olan 1 Nisan ve 1 Temmuz 2022 tarihleri arasında, Samsun İlimiz sınırları içerisinde bulunan Bafra Balık Gölleri Lagün Kompleksi, Karagöl, Akgöl- Simenit, Lâdik Gölü gibi doğal göllerimizin yanı sıra Derbent, Susuz, Altınkaya I ve II, Hasan Uğurlu ve Suat Uğurlu Baraj Göllerinde; İl ve İlçe Müdürlükleri Su Ürünleri Kontrolörlerince denetimlerin yapılacağını unutmayalım.

Yasak ve sınırlandırmalara uymayanlar hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği idari para cezası uygulanacağını bir kez daha beyan eder,  balıkçıların mağduriyet yaşamamaları adına, getirilen yasak ve düzenlemelere uymalarının kendileri açısından önemli olacağını hatırlatırım.” dedi.


                                                                                                        


LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş