19 MAYIS ATATÜRK Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA TÖRENLERİ

......................


Haber Kategorisi : Kutlama Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 20 Mayıs 2020 03:00
Okunma Sayısı : 1793
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi



     19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı ilimizde ve ilçelerimizde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışının 101. yılında Koronavirüs salgını tehlikesine karşın programlar sınırlı oldu.Kutlamaların merkezi Samsun'du.
      Samsun'da İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü trafından ve ilçelerde İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlükleri tarafından Atatürk Anıtlarına çelenk koyma programı yapıldı.



     Daha sonra Samsun Valisi ve Protokol üyelerinin katılımıyla Atatürk'ün 19MAYIS1919'da Bandırma Vapuru'yla geldiği Samsun'da karaya çıkışını temsilen, şanlı Türk Bayrağımızın Tütün İskelesi'nden karaya çıkarıldığı tören yapıldı.Vali Osman Kaymak, şanlı Türk Bayrağımızı Tütün İskelesi'nden devralarak Bandırma Vapuru'na getiren Milli Sporcularımızı Bandırma Vapuru'nun önünde karşılayarak, Bayrağımızı teslim aldı.19Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Bandırma Vapuru'nun önünde sanatçı Canan Anderson'un kemanı eşliğinde Milli Sporcularımızın okuduğu İstiklal Marşı söylendi ve Canan Anderson'un Solo Keman Konseri'ni izledi.

 Vali Osman Kaymak,Türk Hava Yolları'nın 19Mayıs Atatürk'ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlattığı Kurtuluş Şehri Samsun’umuza düzenlediği TK1919 sefer sayılı TarihiYolculuk  uçağını protokol üyeleriyle karşıladı.



Vali Osman Kaymak ve protokol üyeleri,19Mayıs otobüsüyle Samsun sokaklarını dolaşarak, Kovid-19 nedeniyle bayramı evlerinde geçiren vatandaşlarımızın 19Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.Balkonlara vepencerelere çıkan vatandaşlar Türk Bayrakları sallayarak alkışlayrak törenlere eşlik ettiler.



    Alaçam da 19 Mayıs Atatürk'ü anma ve Gençlik ve Spor Bayramı İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına Çelenk sunulud.Saat 19;19 da ilçe belediye hoparlörlerinden Saygı duruşu ve İstiklal marşı seslendirildi vatandaşlar balkon ve Pencerelerinden bu etkinliğe katıldı.



   Yakakent ilçesinde İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından halka Türk Bayrağı dağıtıldı,19 mayıs günü ilçe Cumhuriyet meyanında Resmi araçların katıldığı bir program yapıldı,Denizden tekneler bu etkiliğe katkıda bulunurken vatandaşlar balkonlardan ve camlardan yapılan etkinliklere katıldılar.





LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş