19 MAYIS ATATÜRK Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJLARI

KUTLAMA MESAJLARI


Haber Kategorisi : Kutlama Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 18 Mayıs 2020 03:00
Okunma Sayısı : 1904
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi


  Vali Osman Kaymak’ın ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı’ Kutlama Mesajı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışı, yüce milletimizin makûs talihini değiştiren önemli bir dönüm noktası olup, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşuna giden yolda atılan ilk adımdır.

Anadolu’nun dört bir yanı düşman işgalindeyken Samsun’da başlayan bu ilk kıvılcım; karamsarlığa kapılmış bir milleti ayağa kaldırmış ve tüm yurda yayılarak kısa sürede kahramanlık ruhu ile doruğa ulaşmıştır.

“Tarihini ve kültürünü bilen; kendi milli benliğine sahip çıkan ve bu değerleri de gençlerine aktarabilen milletler, ilelebet yaşama hakkına sahip olurlar.” Bu inançla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Milletimiz; istiklal mücadelemizin her aşamasında büyük fedakârlıklar göstermiş ve gayesinden bir an olsun vazgeçmeyerek ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ anlayışı ve bilinciyle hareket etmiştir.

“Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözünden hareketle milli ve manevi değerlerimize önem veren, bilimi ve aklı kendisine rehber edinen, Atatük’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlerimize büyük görevler düşmektedir.

Gençlerimizin, bu aziz vatanın ecdadımızdan emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha ileriye taşımanın gayreti içinde olacağına yürekten inanıyorum. Bizler de, gençlerimize bilim ve teknolojiyi rehber edinmesini sağlayarak, sosyal ve kültürel gelişimlerini tamamlayarak; ülkemize yararlı, pozitif bilimler ve manevi değerler ile donanmış bireyler olarak hayatın her alanında etkin rol almalarına imkân vermenin gayreti içerisindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atütürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anarken; gençlerimizin ve siz değerli Samsunlu hemşerilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımla kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan USTA, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolasıyla mesajı


Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan USTA, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolasıyla mesaj yayınladı. Usta’nın mesajı şöyle:

Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ecdadımızın; toprağımızı, milletimizi ve medeniyetimizi korumak için verdiği şanlı Kurtuluş Mücadelesinin ilk adımının üzerinden tam 101 yıl geçti.

19 Mayıs'ta ecdadımız, Türk'ün kim olduğunu yedi düvele tekrar hatırlatmak için büyük mücadelenin ilk adımını attı. 40 kişiyle Çin sarayını basan Kürşat'ın torunlarını hesaba katamayan düşman, şanlı mücadelenin sonunda hafızalardan silinmeyecek bir hezimete uğradı.

Bu mücadele, tüm dünyaya Türk Milletinin bağımsızlık arzusunun üstünde siyasi ve askeri bir güç olmadığını göstermiştir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise bu tarihi iradenin gösterildiği günü bir şeref nişanesi olarak gençlere armağan etmiştir. 19 Mayıs, Türk Milletinin her neslinin gençlerinin, atalarımızın vatanı hangi şartlarda kurtardığının hatırlama günüdür. 19 Mayıs, bu vatanın her ferdinin insan olmanın gerekleri dışında Milletimizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için gereken  manevi sorumluluğu da hissetme günüdür!

Bu 19 Mayıs'ı, ne yazık ki buruk bir sevinç ve büyük bir sorumlulukla karşılıyoruz. Bugün karşımızda hepimizin malumu olan süngümüzle, topumuzla tüfeğimizle yenemeyeceğimiz bir düşman var. Bu sefer irademizi ve inancımızı sahip olduğumuz ilmimiz ve alacağımız tedbirlerle göstereceğiz. Milletimiz bu sefer de dünyaya Türk'ün toplumsal bilincinin ve iradesinin ne kadar yüksek olduğunu gösterecek!

Gelecek yıllarda 19 Mayıs'ı İnşallah bu düşmanı yenmiş şekilde  her zaman olduğu gibi Milletçe, çoşkuyla ve bir arada kutlayacağız. Bu düşüncelerle, vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna Kurtuluş Mücadelesinin başladığı bu çok anlamlı günün yıl dönümünde sevgili gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Millî Mücadele Dönemi'nin tüm kahramanlarına ve aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, hepsini minnet ve şükranla yâd ediyorum.

CHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ NESLİHAN HANCIOĞLU’NUN
19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

DOLAYISIYLA YAYINLADIĞI MESAJ


“101 yıl önce bugün, Samsun’umuzda bir rüzgar esti ve o rüzgar, vatan topraklarımızın üzerindeki kara bulutları dağıtmaya yetti.19 Mayıs 1919, büyük Türk milleti için seher yıldızıdır.19 Mayıs 1919, işgale başkaldırı, özgürlüğe tutkudur.Hürriyet yolunda milletimizin umutlarının yeşerten gün olan 19 Mayıs aynı zamanda, ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlerimize armağanıdır.Dün olduğu gibi bugün de umudumuz gençliktir…
Aydınlık Türkiye’yi gençlerimizle inşa edeceğiz ve bağımsızlık meşalesini nesilden nesilebüyüterek taşıyacağız.Ulusal Kurtuluş Mücadelesi için atılan ilk adımı 101. Yıl dönümünde, başta Gazi MustafaKemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını bir kez daha sevgi, saygı ve minnetleanıyor;
Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

YUSUF ZİYA YILMAZ AK PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ

      19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nız kutlu olsun. 19 Mayıs 1919 tarihi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ebedileşmesinde önemli bir dönüm noktasıdır. 101. yılını büyük bir gurur ve onur ile kutlarken, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet,  minnetle yad ediyorum. Yusuf Ziya YILMAZ AK Parti Samsun Milletvekili

CHP ALAÇAM İLÇE BAŞKANI
FUAT CANBAZ DAN KUTLAMA MESAJI

Emperyalizme karşı 101 yıl önce başlatılan bağımsızlık mücadelesinin ilk adımı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü sevgi, saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.


LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş